Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Hoe Lang Bestaat Postnl


Hoe Lang Bestaat Postnl

Hoe Lang Bestaat Postnl?

Een Historische Reis door 400 Jaar Postdiensten in Nederland

De oorsprong van PostNL, het nationale postbedrijf van Nederland, kan worden herleid tot de 17e eeuw. In 1637 verleende prins Frederik Hendrik van Oranje aan de stadhouder van Friesland, Nassau-Dietz, het exclusieve privilege om postdiensten te organiseren en te exploiteren in de provincie Friesland. Dit privilege vormde de basis voor de oprichting van de Friese Postdienst, de voorloper van PostNL.

Uitbreiding en Modernisering

In de loop der eeuwen breidde de Friese Postdienst zich geleidelijk uit naar andere delen van Nederland. In 1798 werd het bedrijf genationaliseerd en omgedoopt tot de Rijkspost. In de 19e en 20e eeuw onderging de Reichspost een periode van snelle modernisering, waarbij nieuwe technologieën werden geïntroduceerd, zoals postzegels, telegrafie en telefoons.

In 1989 werd de Rijkspost opgesplitst in drie afzonderlijke entiteiten: PTT Post, PTT Telecom en PTT Postbank. In 1998 werden deze bedrijven geprivatiseerd en in 2002 fuseerden PTT Post en TNT Post tot TNT Post Groep. In 2011 werd de naam van het bedrijf veranderd in PostNL, de naam die het vandaag nog steeds draagt.

Huidige Operaties

PostNL is een van de grootste postbedrijven in Europa en levert een breed scala aan post- en pakketdiensten. Het bedrijf exploiteert een netwerk van postkantoren, pakketpunten en brievenbussen door het hele land. PostNL biedt ook een verscheidenheid aan digitale diensten, zoals online frankering en track & trace-functies.

Naast post- en pakketdiensten biedt PostNL ook een aantal andere diensten, zoals financiële diensten, logistiek en databeheer. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van innovatie en is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om haar klanten te bedienen.


Komentar